Мембрански вакум преси

Мембрански вакум преси

Вакум преса АР 300/130/ХХ модел од 2011 со режим на работа со топол воздув обезбедува квалитетно обложување со фурнир, пвц или хартиена фолиа на врати и первази, куински вратни крила, како и свиткување на елементи во височина до 500 mm по принцип на "сендвич" метода (изработка на неправилни форми поставени на соодветен калап). Моделите се опремени со Becker вакум пумпа со два филтера и со јачина од 16,25 или 40 m3/h кои обезбедуваат притисок од 9000 kg/m2 кој може да се регулира со помош на посебен регулатор на помали вредности во зависност од потребите на производниот процес.

Моделите поседуваат CE Certificate. 

Параметри

Вредност Единица   Параметар мембрана Вредност   Единицa

Работна површ.

  2850х1150   мм Еластичност макс. до 700       %

Вакум пумпа

  16,25,40   м3/h Температурен опсег 110 и 230      C

Димензиа

  3054x1400x1520     мм Димензии 3100x1320x2.5     мм

Тежина

   275+60    кг. Пакување  150x1350     мм

Сила

   4,55/4,75/5,25 Тежина  /      кг
Напон    400   V ---  /  /

Работна темпер.

  макс. до 70 ---  /  /
Copyright, 2012