Машини за рачно кантирање

Мануал спид

Мануал спид 62

Мануал плус

Мануал

Овозможуваат праволиниско, криволиниско и под агол кантирање на сите типови кант ленти со дебелина од 0,4 до 3 мм и широчина до 62 мм. Се произведуваат во четири модела:

МАНУАЛ – основен модел,

МАНУАЛ ПЛУС – со регулационен систем на температура,

МАНУАЛ СПИД - со регулационен систем на температура и регилатор на брзина на кантирање,
можност за кантирање под агол.

МАНУАЛ СПИД 62 – топ модел конструиран за кантирање на плочест материјал со максимална
дебелина до 62 мм.Машината е опремена со регулационен систем на температура до 200 оС,
регулатор на брзина и со капацитет на сад за лепак од 450 гр.

Машините поседуваат CE Certificate. На саемските манифестации LIGNA2011 во Hannover i MEBEL 2011 во Скопје промовирана е новата серија "XL" со карактеристики дадени во табелата.

Параметри     Единица    МАНУАЛ XL  МАНУАЛ ПЛУС XL    МАНУАЛ  СПИД  XL    МАНУАЛ СПИД 62  XL
Дебелина на лентата   мм 0,8-3 0,4-3 0,4-3 0,4-3
Ширина на лентата мм 12-47 12-47 12-47 12-62
Работна температура C 160 120-200 120-200 120-200
Време на загревање  мин 12 8 8  8
Брзина  м/мин 3,5 3,5 0-3,5 0-3,5
Капацитет на лепак г. 450 450 450 450
Тежина кг. 8,3 8,4 8,6 8,9
Напон V/Hz 230/50,110/60 230/50;110/60 230/50;110/60 230/50;110/60
Вкупна снага kW 0,8 0,8 0,8 0,8
Copyright, 2012